Sistemul telematic UVO CONNECT și aplicația pentru smartphone UVO app sunt disponibile din 2021 pentru toate automobilele Kia comercializate în România

Înapoi la Noutati
București, 5 Ianuarie 2021 – Începând din acest an, toate automobilele Kia comercializate în Romania pot fi dotate, opțional, cu sistemul telematic inovator UVO CONNECT. În același timp, aplicația pentru smartphone Kia UVO este disponibilă pentru utilizatorii români, atât în versiunea pentru IOS cât și în cea pentru Android.Ca parte a sistemelor avansate disponibile pentru îmbunătățirea siguranței și a experienței de la volan pentru clienții Kia, sistemul UVO CONNECT este conceput pentru aduce condusul în era digitală, conectând șoferii cu mediul înconjurător și oferindu-le informații prețioase - prin intermediul touchscreen-ului din interiorul automobilului sau prin smartphone.

Tehnologia UVO a fost dezvoltată pentru a fi în concordanță cu ultimele reglementări din Uniunea Europeană în ceea ce privește protecția datelor personale (GDPR), asigurând astfel cel mai înalt nivel al protecției și confidențialității datelor.

UVO dispune de sistemul Kia Live și poate fi comandat împreună cu sistemul de infotainment cu ecran de 10.25 inch. Sistemul utilizează propriul său card eSIM conectat la Internet, pentru a colecta și actualiza în timp real informații în timpul călătoriei, cum ar fi informațiile în timp real din trafic, previziuni despre starea vremii, puncte de interes și detalii despre potențialele locuri de parcare - incluzând preț, locații și disponibilitate. În mod absolut necesar, sistemul UVO arată șoferilor locațiile stațiilor de încărcare, disponibilitate încărcătorului și compatibilitatea conectării.A doua funcționalitate a sistemului UVO  este aplicația UVO App, gândită pentru a fi compatibilă pentru smartphone-urile Apple și Android. Aplicația dispune de o serie de funcționalități pentru a oferi utilizatorilor informații diagnostic despre automobilul lor și rutele pentru călătorii. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să activeze o serie de funcții ”remote” pentru automobilul lor. În funcție de model și nivelul de echipare, utilizatorii pot trimite ”remote” către automobilul lor trasee pentru viitoarele călătorii, pot verifica locația automobilului lor și pot accesa rapoarte și notificări privind diagnosticul automobilului lor. De asemenea, tot în funcție de model și nivelul de echipare, utilizatorii pot avea posibilitatea de a activa sistemul de climatizare, pentru a încălzi sau răci habitaclul înaintea unei călătorii.

În cazul automobilelor electrice Kia, aplicația permite utilizatorilor să verifice de la distanță starea de încărcare a bateriei, să oprească sau să reia încărcarea printr-o singură atingere a ecranului - permițându-le astfel să beneficieze de preț mai scăzut al tarifelor la energia electrică dacă încarcă bateria acasă. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să verifice locația automobilului și să acceseze rapoartele și notificările de diagnostic oferite de acesta. 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi!