Rating de cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP pentru noul Kia Sorento

Înapoi la Noutati
- Cel mai bun calificativ de siguranță posibil pentru noul SUV Kia Sorento
- Toate cele trei versiuni de Sorento – Hybrid, Plug-in Hybrid și diesel – beneficiază de caroserii din oțel de înaltă rezistență
- Dotarea standard include sistemele de control electronic a stabilității (ESC - Electronic Stability Control), de management al stabilității automobilului (VSM - Vehicle Stability Management) și șapte airbag-uri
- Versiunea Sorento Plug-in Hybrid va fi comercializată în Europa începând cu primul trimestru al anului 2021

9 decembrie 2020 - Noul SUV Kia Sorento a primit cel mai bun rating de siguranță posibil din partea Euro NCAP. Întreaga gamă Sorento, inclusiv nou-venitul model Plug-in Hybrid, a obținut ratingul maxim de cinci stele de la cea mai importantă organizație independentă de testare a siguranței auto din Europa.Sorento a obținut o evaluare de 82% pentru protecția pasagerilor adulți, 85% pentru protecția pasagerilor copii, 63% pentru protecția pietonilor și 87% la categoria ‘Safety Assist’.

Euro NCAP a lăudat modelul Sorento pentru habitaclul care a rămas stabil în cazul unei coliziuni, precum și pentru capacitatea sa de a oferi o bună protecție în toate zonele critice ale corpului în cadrul testului de impact lateral. Sorento a obținut, de asemenea, un scor ridicat pentru protecția ocupanților copii. Testele scaunului și tetierelor au demonstrat o bună protecție a pasagerilor împotriva rănirii în cazul unei coliziuni din spate. De asemenea, sistemul standard de asistare a evitării coliziunii frontale a ajutat automobilul să evite impacturile în timpul testării la categoria ‘Safety Assist’*.

Gradul de siguranță al mașinii a fost sporit de caroseria din oțel de înaltă rezistență, având o rigiditate la torsiune mai mare cu 12,5%  decât a celui mai bine cotat model la categoria „siguranță” din segmentul lui Sorento. Fiecare mașină este echipată în dotarea standard cu șapte airbaguri, inclusiv cu noul airbag frontal central, o inovație care oferă o protecție suplimentară a capului pentru ocupanții scaunelor din față. Toate modelele Sorento sunt echipate standard cu sistemele VSM (Vehicle Stability Management) și ESC (Electronic Stability Control) dezvoltate de Kia, pentru a ajuta șoferii să mențină controlul la frânare și virare.

Pablo Martinez Masip, Director of Product Planning and Pricing al Kia Motors Europe, a declarat: „Noul Kia Sorento este un SUV spațios, eficient și de înaltă calitate pentru până la șapte pasageri, iar proprietarii pot fi liniștiți că oferă, de asemenea, un nivel ridicat de siguranță. Noul model se dovedește deja incredibil de popular în rândul familiilor, care au fost impresionate de designul său atractiv, de performanțe și de capacitățile sale de rulare în toate condițiile meteorologice. Este important ca mașina să ofere o gamă largă de caracteristici și tehnologii concepute pentru a reduce șansele unei coliziuni și să protejeze ocupanții în cazul în care o coliziune este inevitabilă".

Dotări de siguranță active și passive cu tehnologii de asistență a șoferului de ultimă generație
Noul Sorento este disponibil cu cele mai noi sisteme avansate de asistență pentru șofer dezvoltate de Kia. În funcție de specificații, modelul Sorento este oferit proprietarilor cu tehnologia de asistență a evitării coliziunii frontale cu pietonii, cicliștii și automobilele și tehnologia ‘Juction Turning’ (care detectează automobilele în momentul virării peste axul drumului sau într-o intersecție), sistemul de asistare la folosirea fazei lungi (High Beam Assist), sistemul de avertizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning), sistemul de asistență la păstrarea benzii de circulație și sistemul de asistare pentru evitarea coliziunii cu automobilele aflate în unghiul mort (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist). Alte tehnologii includ sistemul de asistență la deplasarea pe autostradă cu sistemul Smart Cruise Control asistat de sistemul de navigație (pentru viraje), sistemul inteligent de asistență a limitei de viteză, sistemul de asistență la ieșirea de pe autostradă (Safe Exit Assist), sistemul de asistență pentru evitarea coliziunii în momentul parcării cu spatele și sistemul de monitorizare 360 grade. De asemenea, modelul Sorento dispune de cea mai nouă tehnologie inteligentă de asistență a parcării de la distanță (Remote Smart Parking Assist).

De asemenea, noul Sorento este disponibil cu sistemul activ de păstrare a benzii de circulație, o tehnologie de asistență a șoferului care operează la viteze cuprinse între 0 și 180 km/h. Sistemul LFA oferă asistență șoferilor prin urmărirea automobilelor din față și detectarea marcajelor rutiere pentru a menține automobilul pe banda sa de rulare la deplasarea pe autostradă. Alături de sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul LFA poate asista șoferul controlând accelerarea, frânarea și direcția în funcție de grupul de automobile din față, utilizând senzori radar pentru a menține o distanță de siguranță.

Noul Sorento oferă și sistemul Blind-Spot View Monitor dezvoltat de Kia, care acționează ca o a doua ‘pereche de ochi’ pentru șoferi. Acesta îmbunătățește siguranța pasagerilor și altor participanți la trafic prin eliminarea unghiului mort din ambele părți ale automobilului prin afișarea unei imagini video de înaltă rezoluție în ceasurile de bord. Sistemul Multi-Collision Brake Assist, dezvoltat pentru prima dată de Kia, care permite modelului Sorento să reducă severitatea unei coliziuni secundare  este oferit, de asemenea, în dotarea standard. Acesta aplică în mod automat frânele automobilului în momentul în care airbag-urile s-au declanșat după o primă coliziune, protejând suplimentar ocupanții de un al doilea impact frontal sau lateral.

Disponibil acum cu garanția unică de 7 ani oferită de Kia – modelul Plug-in Hybrid va fi comercializat în primul trimestru al anului 2021
Noul Kia Sorento este disponibil în Europa, vânzările noului Sorento Plug-in Hybrid începând în primul trimestru al anului 2021. Fiecare model Sorento beneficiază de garanția Kia unică de 7 ani, 150.000 km oferită standard.

Notă:
* Sistemul autonom de frânare de urgență (Autonomous Emergency Braking Sistem - AEBS, Forward Collision-Avoidance Assist) este un sistem de asistență care nu absolvă șoferul de responsabilitatea sa de a conduce automobilul în condiții de siguranță în orice moment. Șoferul trebuie să-și adapteze comportamentul la volan în funcție de capacitățile sale de condus, de cerințele legale și de condițiile de rulare și trafic. Sistemul AEBS nu este conceput să conducă automobilul în mod autonom. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați manualul de utilizare.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi!