Noul concept Alfa Romeo Tonale – Electricitatea se împletește cu frumusețea și dinamismul

Înapoi la Noutati
  • Conceptul pe care va fi bazat primul SUV plug-in hibrid compact produs de Alfa Romeo debutează la Salonul Auto de la Geneva.
  • Conceptul Tonale se alătură segmentului SUV-urilor compacte hibride prin interpretarea limbajului frumuseții în cel mai pur stil Alfa Romeo, cu înclinație pentru mediul urban și o personalitate sportivă.
  • Trăsăturile distincte ale stilului italian sunt proiectate în viitor, pentru un echilibru perfect între moștenirea istorică atât de valoroasă și anticiparea noilor tendințe.
  • Conform crezului Alfa Romeo, fiecare detaliu este conceput pentru a servi nevoile clientului.
  • Plăcerea condusului începe de la trăsăturile ergonomice, materialele de înaltă calitate și, mai presus de toate, dinamismul de neegalat.
  • Conceptul Tonale este interpretarea Alfa Romeo în ceea ce privește o gamă de modele electrificate. Tehnologia de ultimă oră și dinamica impecabilă se întâlnesc cu oportunitățile viitorului și dau răspuns noilor provocări.

Alfa Romeo pătrunde în lumea modelelor electrificate la Salonul Auto de la Geneva cu noul concept Alfa Romeo Tonale, ce prefațează un viitor SUV compact al mărcii. Tonale este primul model plug-in hibrid și totodată primul SUV compact dezvoltat de Alfa Romeo. Tonale rescrie regulile în cel mai volatil segment din industria auto folosind limbajul de design tipic Alfa Romeo și un stil italian unic combinat cu inegalabila plăcere a condusului.


Un automobil inspirat de frumusețe și de crezul Alfa Romeo în materie de design

Designul folosit de Tonale este o exprimare puternică a felului în care vedem viitorul mărcii. Dimensiunile compacte subliniază designul unic italian și stilul original și modern tipic pentru Alfa Romeo. Astfel se obține echilibrul perfect între tradiția Alfa Romeo și noile provocări moderne. Alfa Romeo prețuiește esența artei și a sculpturii italiene, prin experiența nemuritoare a artizanatului. Tonale este inspirat de frumusețea și nuanțele asociate cu formele umane, dar și de mișcarea organică a luminii peste linii și volume. Forma conceptului Tonale amintește de o serie de elemente de design clasice Alfa Romeo care sunt sinonime cu istoria mărcii, într-o execuție care aduce o abordare modernă a noii anatomii Alfa Romeo.

Un element care vine din adâncurile tradiției Alfa Romeo este reprezentat de designul jantelor. Jantele de 21 de inci oferite de conceptul Tonale amintesc de cele purtate cu mândrie de modelul 33 Stradale, design care este sărbătorit și de anvelopele Pirelli cu care este echipat conceptul. În același timp, liniile și proporțiile senzuale amintesc de formele pure ale unor modele ca Duetto și Disco Volante Spider.

Partea din față afișează semnătura Trilob tipică Alfa Romeo și grila Scudetto care se transformă în punct focal pentru forța, viteza și fluiditatea emanate de Tonale.

Blocurile optice care flanchează grila frontală adoptă un design pe care Alfa Romeo îl numește 3 plus 3 și care aduce un omagiu modelelor SZ și Brera. Partea din spate a conceptului Tonale este definită elegant prin continuitatea oferită de lunetă, plafonul transparent și eleronul subtil. Și pentru că fiecare mostră de design Alfa Romeo este creată de atingerea umană, blocurile optice spate seamănă cu o semnătură artistică luminoasă, născută direct din mâna unui artist.

Interiorul conceptului Tonale se inspiră din istoria scrisă în motorsport de Alfa Romeo și combină pasiunea asociată unui stil entuziast de condus cu forma dinamică și puritatea unei sculpturi. Habitaclul este puternic orientat către cel de la volan, dar nu egoist, pentru că Tonale poate găzdui patru pasageri în condiții de confort ideal. Însemnătatea emoțională din interiorul lui Tonale este afișată prin contrastul dintre materialele de calitate, precum inserțiile reci din aluminiu și căldura oferită de tapițeria din piele și Alcantara. Tunelul central este realizat dintr-un material transparent, iluminat, care ascunde selectorul DNA. Interiorul conceptului Tonale oferă o experiență exclusivistă, totală și primitoare, cu atribute dinamice apreciate de cei care iubesc condusul.

Tonale este echipat cu cele mai moderne repere tehnologice pentru a asigura o experiență conectată și o interacțiune dinamică cu utilizatorul, fără a diminua sportivitatea tipică unui model Alfa Romeo.

Cel de la volan va fi mereu concentrat la drum cu ajutorul instrumentarului de bord bazat pe un ecran digital de 12,3 inci și a ecranului multimedia de 10,25 inci. Noul sistem de infotainment oferă o interfață fluidă care permite celui de la volan să acceseze toate funcțiile dorite printr-o singură atingere. Astfel, Tonale îi permite utilizatorului să rămână permanent conectat la comunitățile Alfa Romeo Lifestyle și Alfa Romeo Social, prezente prin intermediul funcțiilor Alfista și Paddock.

  • Alfista este o experiență completă Alfa Romeo Lifestyle, ce oferă o interfață conectată non-stop la evenimentele organizate de cluburile Alfa Romeo. Această aplicație permite accesul la notificări în timp real și știri legate de tot ce se întâmplă în lumea Alfa Romeo. Clientul are posibilitatea de a-și confirma prezența la evenimente și întâlniri, de a comanda bilete Alfa Romeo Racing sau de a aplica pentru experiențe VIP la eveniment speciale sponsorizate de Alfa Romeo.
  • Paddock este un concept de garaj și magazin virtual prin care clienții pot viziona și achiziționa cele mai noi dotări sau echipamente de performanță. Aplicația Paddock permite de asemenea clienților să navigheze printre cele mai noi produse din gama Afla Romeo Merchandise & Apparel, ce pot fi comandate direct din mașină printr-o singură atingere a unui ecran tactil.

Alfa Romeo Tonale este viziunea noastră pentru viitorul segmentul SUV-urilor compacte, o expresie holistică creativă care îmbină esteticul cu tehnologia. Pentru departamentul Alfa Romeo Design, Tonale reprezintă o operă de artă, exprimată și prin inițialele conceptului – Alfa Romeo Tonale.


Un Alfa Romeo autentic

Tonale marchează debutul Alfa Romeo în segmentul CUV cu ajutorul caracteristicilor care au stat mereu la baza fiecărui model al mărcii. Scopul este livrarea celor mai bune performanțe dinamice din segment și folosirea electrificării pentru desăvârșirea stilului Alfa Romeo. Tonale este evoluția firească a mărcii spre o sinergie care oferă performanțe de top și o experiență de condus aparte. Tonale refuză să se adapteze unor standarde și alege să reinterpreteze ADN-ul Alfa Romeo pentru a surprinde ideea de frumusețe, energie, armonie, eficiență și plăcere a condusului. Electrificarea gamei Alfa Romeo vine în serviciul sportivității și accentuează faimosul slogan Mecanica Emoției. Din acest motiv, nu este nevoie de folosirea unor elemente grafice foarte pregnante, ci doar a celor subtile, pentru a face diferența între acest model electrificat și celelalte din gamă. Motorul electric amplasat pe puntea spate oferă o deschidere către noi soluții tehnologice care oferă dinamism și amplifică plăcerea condusului. Evoluția este de asemenea evidentă în modurile de rulare impuse de sistemul Alfa D.N.A. De la Giulietta, Mito și 4C, până la Giulia și Stelvio, acest sistem ajunge și pe Tonale, unde oferă posibilități specifice de gestionare a resurselor oferite de ansamblul hibrid.

În cazul lui Tonale, modul Dynamic evoluează și devine Dual Power, garantând livrarea integrală a resurselor oferite de cuplul motor termic/motor electric. Sistemul de infotainment oferă butonul E-mozione, care acutizează răspunsul pedalei de accelerație, frânarea și direcția. Modul Natural continuă să ofere cel mai bun mix între performanță și confort, iar felul în care funcționează cele două motoare este administrat automat. Acest lucru se traduce în economie de combustibil, fără a afecta însă performanța. Modul Advance Efficiency devine Advance E pentru performanță de top în modul pur electric. Deci, în conformitate cu principiile mărcii, sistemul de propulsie plug-in hibrid amplifică farmecul, sportivitatea și caracterul dinamic al fiecărui model Alfa Romeo, ducându-le la un alt nivel. În cazul lui Tonale, electrificarea este strâns legată de performanță și reprezintă un nou mod de livra un comportament dinamic exemplar și plăcere incomensurabilă în timpul condusului.

Alfa Romeo Tonale

Tonale semnifică potențialul dinamic al unui SUV compact capabil să garanteze doze de adrenalină și un stil de condus entuziast în conformitate cu standardele legendare impuse de Alfa Romeo, într-un decor urban. Sunetul subtil al motorului electric acompaniază răgetul tipic Alfa Romeo produs de motorul termic și creează o sinergie eficientă care deservește doar plăcerea condusului. Trecerea la energie electrică reprezintă o nouă pagină în istoria lungă de 109 ani a mărcii Alfa Romeo, o pagină care va propulsa acest brand spre viitor. Acest lucru este evidențiat și de numele Tonale în sine. Trecătoarea Tonale, aflată foarte aproape de Pasul Stelvio în Alpi, este un amfiteatru natural de frumusețe faimos pentru piscurile maiestuoase, spectacolul oferit de numeroasele cascade și prezența zăpezii pe toată durata anului. Legată direct de Pasul Stelvio, zona Tonale oferă un cadru armonios și în același timp încântător.

Torino, 5 Martie 2019

Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi!