Noua Kia Sorento încoronată ‘Mașina anului’ de către prestigioasa publicație britanică Carbuyer

Înapoi la Noutati
- Noua Kia Sorento câștigă premiul cel mare ‘Mașina anului 2021’ distincție acordată de Carbuyer
- De asemenea, Sorento revendică prima poziție în categoria ‘Best Large Family Car’
- Urmează succesului anterior al modelelor e-Niro, Picanto și Ceed
- Sorento este comercializat în toată Europa; modelul PHEV va fi lansat la începutul anului 2021

Frankfurt, 26 noiembrie 2020 - Noua Kia Sorento a ajuns în vârful ierarhiei la cea de a zecea ediție a premiului ‘Mașina anului’ decernat în fiecare an de către prestigioasa publicație britanică Carbuyer, obținând trofeul atât în categoria ‘Best Large Family Car’ cât și în categoria generală ‘Car of the Year’.  SUV-ul ‘navă amiral’ Kia continua palmaresul de succes al modelelor e-Niro, Picanto și Ceed, toate obținând distincții la edițiile precedente ale premiilor Best Car Awards decernate de Carbuyer.Premiile Carbuyer Best Car Awards au fost transmise live simultan miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul Carbuyer și pe canalul de YouTube al publicației, canal care se mândrește cu peste jumătate de milion de abonați. Premiile s-au repartizat în 19 categorii diferite, încununând câte un câștigător pentru fiecare, înainte de a decerna în cele din urmă premiul general „Mașina anului” celei de-a a patra generații a modelului Kia Sorento,  premiu acordat în urma evaluării de către întreaga echipă editorială de la Carbuyer.

Paul Philpott, președinte și CEO al Kia Motors UK a declarat: „Pentru Sorento să câștige acest premiu este o realizare remarcabilă și care oferă un sentiment de mândrie și încurajare echipei și partenerilor noștri din Marea Britanie. Acest automobil demonstrează cât de departe am ajuns ca marcă de la intrarea pe piața din UK în urmă cu aproape 30 de ani, oferind produse de înaltă calitate, eficiente și dorite de către o categorie de clienți în continua creștere. Câștigarea acestui premiu de către Sorento este într-adevăr o mare mândrie și o recunoaștere binemeritată.”

Richard Ingram, editor Carbuyer.co.uk, a declarat: Premiile „Cea mai bună mașină de familie de clasă mare„ și „Mașina anului pentru 2021„  au fost acordate unui automobil versatil pe care îl considerăm „pachetul complet". Kia Sorento este un SUV versatil, care deja stă în coasta rivalilor premium. Sorento se prezintă luxos și spațios în egală măsură. Concurența în această zonă a pieței este acerbă, dar niciun alt model nu se apropie de capacitățile vaste ale fantasticului Sorento. Felicitări Kia pentru o victorie binemeritată.”

Modelul Sorento este disponibil în premieră cu putere hibridă și este comercializat în toată Europa cu o gamă de sisteme de propulsie hibride pe benzină sau motorină - și cu garanția unică de 7 ani, 150.000 kilometri. În funcție de specificații, noile funcționalități includ sistemul Terrain Mode pentru asistarea în condiții provocatoare de rulare dar și sistemul de detectare a automobilelor aflate în unghiul mort (Blind-Spot View Monitor) care afișează o imagine video în panoul de bord în momentul schimbării benzilor de rulare pentru a vedea alt automobil ascuns în unghiul mort. O variantă Plug-in Hybrid, o altă premieră pentru Kia Sorento, va fi comercializată în toată Europa la începutul anului 2021. 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi!