Kia Motors, prin Hyundai Motor Group, se alătură IONITY - cea mai importantă rețea europeană de încărcare de mare putere pentru automobilele electrice

Înapoi la Noutati
- Hyundai Motor Group este cel mai recent acționar care se alătură IONITY, un joint venture care dezvoltă și operează cea mai importantă rețea de stații de încărcare EV de mare putere din Europa
- Este de așteptat ca extinderea infrastructurii de încărcare să reducă îngrijorările șoferilor legate de autonomie și să încurajeze mai multe persoane să treacă la mobilitatea electrică
- Rețeaua de încărcare IONITY utilizează 100% energie regenerabilă pentru a oferi mobilitate cu emisii zero și fără ”amprentă” de carbonSEUL, 5 noiembrie 2020 – Hyundai Motor Group s-a alăturat IONITY, cea mai importantă rețea europeană de încărcare de mare putere, ca partener strategic și acționar. Prin participarea sa la acest joint-venture, Hyundai Motor Group - inclusiv brandurile Kia și Hyundai - va impulsiona extinderea rețelei de încărcare de mare putere pentru autostrăzile europene, promovând adoptarea în continuare a mobilității cu emisii zero.

Rețeaua de încărcare IONITY folosește standardul european de încărcare CCS (Combined Charging System). Pentru că rețeaua folosește 100% energie regenerabilă, datorită IONITY, șoferii de automobile electrice nu numai că pot călători fără emisii, dar și fără ”amprentă” de carbon. Acesta este un pas important pentru succesul mobilității electrice în Europa."Pentru Hyundai și Kia, experiența oferită de produs și de clienți este strâns legată de accesibilitate și beneficii reale. Investind în IONITY, suntem acum parte a uneia dintre cele mai cuprinzătoare rețele de infrastructură de încărcare din Europa", spune Thomas Schemera, Executive Vice President și Head of Product Division al Hyundai Motor Group „Ne-am angajat să oferim soluții ”holistice” pentru a face mai ușoară ca oricând trecerea oamenilor la eco-mobilitate.”

„Odată cu cooptarea Hyundai Motor Group, salutăm sosirea unui partener implicat, cu experiență internațională în domeniul mobilității electrice”, spune Michael Hajesch, CEO al IONITY. „De astăzi, vom urmări obiectivul comun de educare a oamenilor cu privire la e-mobilitate și promovarea inovațiilor în acest domeniu, pentru a face călătoria cu automobile electrice noua normalitate, în special în călătoriile lungi.”Despre IONITY
IONITY face călătorille pe distanțe lungi cu automobile electrice să devină o nouă normalitate

Compania dezvoltă și operează o rețea de încărcare de mare putere (HPC) pentru autostrăzile europene, utilizând tehnologie de ultimă generație cu o capacitate de încărcare de până la 350 kW. Procedând astfel, șoferii generațiilor actuale și viitoare de automobile electrice - folosind standardul european de încărcare CCS (Combined Charging System) - beneficiază de viteze maxime de încărcare în timp ce fac o pauză în călătoria lor. Fiecare stație de încărcare IONITY constă în medie din patru puncte de încărcare. Ca angajament pentru durabilitate, toate încărcătoarele IONITY furnizează 100% energie regenerabilă atât pentru conducerea fără emisii, cât și pentru cea fără ”amprentă” de carbon..

Compania IONITY a fost fondată în 2017 și este o societate mixtă a BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group și Volkswagen Group împreună cu Audi și Porsche.
Peste 75 de angajați modelează viitorul e-Mobilității la IONITY. Compania are sediul central în München, cu un birou suplimentar în Oslo, Norvegia. IONITY este o marcă înregistrată la nivel internațional.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

Pentru mai multe informații nu ezita să ne contactezi!